en az kim çaldı??


yerel seçimler yaklaşıyor. parti başkanları mitinglerde boy göstermeye başladı tabi. medyada sürekli olarak, tayyip erdoğan-deniz baykal çekişmesi var. koskoca iki adamın, çocuk gibi birbirine çamur atma yarışı, açıkçası beni çok eğlendiriyor. mitinglerde birbirlerine söylediklerini diyalog haline getirdiğimde kafamda, şöyle birşey çıkıyor ortaya.

tayyip: hacı, senin daha kırk fırın ekmek yemen lazım. sen anca muhalefet yaparsın, gerçi onu bile tam beceremiyosun ya.
baykal: valla reco, sıkıyosa televizyona gel, orda tartışalım, çıkarıcam senin ne kadar yolsuzluğun varsa
tayyip: yeea, bırak yeaa, ne çıkıcam ben senle televizyona. 

iki partinin kurmayları da, rakip partinin yolsuzluk dosyalarını tek tek açmaya başladılar. bunlar elinizdeydi madem, neden daha önce çıkarmadınız ortaya demek saçma tabi.

istanbul'da garip bir yarış dönüyor. ama kemal kılıçdaroğlu'na üzülüyorum. o kadar belli ki bu görevin kendisine zorla verildiği. acemiliği her halinden belli. kadir topbaş yılların kurdu. yedirmez belediye başkanlığını ona. kazanan yine deniz baykal olacak. gelecek 10 veya 20 yılda, allah uzun ömür verirse, parti başkanlığını garanti altına aldı. olası rakibi kılıçdaroğlu, bu seçimde harcanmış olacak çünkü. ayrıca gerçekten, istanbulda yetişmemiş, orada yaşamamış birini, istanbula yakıştıramıyorum. chp bu huyundan ne zaman vazgeçecek bilmiyorum. geçen seçimde de, eski izmit belediye başkanı, sefa sirmen'i getirmişlerdi aday diye. bir tarafta, istanbulun en köklü ailelerinden biri sayılan topbaş ailesinden bir aday, diğer tarafta, ithal belediye başkan adayları. 

izmir'e bakınca, akp'nin kazanacabileceğini söyleyenler olsa bile, orada 3 yıl yaşamış biri olarak, o kentin akp'li bir belediye başkanı seçmeyeceğine inanıyorum. genel seçimde, akp gelmesin diye mhp'ye kayan oylar, bu seçimde gerçek yeri olan chp'ye geri döner, seçimi chp kazanır. ama izmir belediyesi, seçilme gibi bir kaygısı olmadığı için, hizmet vermeme geleneğine son hız devam ederse, bir dahaki genel ve yerel seçimlerde, akp süpürür.

ankara için tarafsız olmam mümkün değil. murat karayalçın kazansın, bende sevineyim :)

Hiç yorum yok:

 
Free Hit Counter