862.000.000 ytl


2002-2007 yılları arası, akp'nin prenslerinden olan aydın doğan'ın sahibi olduğu "doğan yayın holding" e, maliye tarafından kesilen ceza miktarı, 862 milyon ytl.

ekonomi okuyor olsam bile, maliye kısmıyla pek alakam olmadığından, cezaya yorum yapmak istemiyorum.. haklı veya haksız bilemem.. 

kafamı kurcalayan soru, eğer aydın doğan, 2002-2007 arasındaki çizgisini sürdürseydi, böyle bir ceza alırmıydı? hiç zannetmiyorum. hilton arazisi yüzünden başlayan tartışma, neredeyse karşılıklı hakaretlere kadar varmıştı. fakat bir anda iki taraftan ses kesilmişti. bir anda karşımıza böyle bir ceza haberi çıktı. 

öyle bir yerden vurdular ki adamı, mahkemeye gitse bile, en az 7 yıl sürecek. bankalardan kredi alırken anası ağlayacak, ortakları büyük ihtimalle geri çekilecek. hisseleri hali hazırda yerlerde sürünmeye başladı.

zamanında petrol ofisi muhasebe hesaplarındaki yolsuzluğunun bile bir şekilde üstü kapatılan aydın doğan'ın, şimdi 7 şirketi daha incelemede.. onlara ne tip cezalar geleceğini zaman gösterecek. ama cem uzan'ın sonundan daha beter bir sona doğru gittiği gerçek. çünkü feci hazırlıksız yakalandı. bu sonu tahmin edebilen cem uzan, birçok hesabı, kitabına uydurmuş, en azından bütün ailesinin rahatça yaşamasına, seçim kampanyalarını sürdürmesine yetecek kadar parayı cukkalamıştı.

akp, bu kaleyi de yıkmayı başarırsa, diktatörlük konusunda önünde engel kalmayacak sanırım..

Hiç yorum yok:

 
Free Hit Counter